Főoldal Történelem Tevékenységek Áruda Térkép Évgyűrű Programok Árak Megközelítés Kapcsolat Vendégkönyv Játék
Aktuális időjárás Szarvason Pártai Lucia ajánlásávalLátogatás

A terület bejárását tájékoztató- és növénytáblák, a belépőjegy mellé adott térkép, valamint megvásárolható kísérőfüzetek és kiadványok segítik. Mozgássérültek számára kerekes kocsival folyamatosan járható útvonal a park központi részén van kialakítva kb. 1000m hosszon.

Az arborétum területére kutyát az érvényben lévő jogszabályok betartásával lehet behozni pórázon, esetleg szájkosárral.


Növényáruda és ajándékbolt

A bejáratnál található növényáruda és ajándékbolt március 15. és november 15. között tart nyitva 9-től 17-ig.

Az árudában a növények, az ajándékboltban kiadványok, könyvek, képeslapok és különböző ajándéktárgyak vásárolhatók, amelyek Szarvas várost vagy az Arborétumot jelenítik meg.

További információk az árudárólKiállítás

Bolza Mariette alkotásainak állandó kiállítása május 1. és október 31. között vasárnaponként - az arborétumi belépő ellenében - tekinthető meg az Arborétum vendégházának földszintjén.


Az Arborétum kialakulását, történetét, az itt zajló munkát, valamint számos érdekességet mutat be Pepi gróf varázstanyája. Az interaktív kiállítás külön jeggyel, előre bejelentkezett min. 15 fős csoportok számára látogatható.


Üvegház

Az Arborétum központi részében található üvegházban különleges ásványokat, érdekes alakú kaktuszokat és egy teknősterrárium életét lehet megismerni. Hétköznap - hétfő kivételével - naponta 13,00 és 15,30 között, hétvégén és ünnepnapokon előzetes bejelentkezéssel, min. 15 fős csoportok számára látogatható.


Pepi gróf varázstanyája

Az interaktív, sok-sok érdekességet felsorakoztató botanikai múzeum vezetővel, előre bejelentkezett min. 15 fős csoportok számára látogatható. A varázstanya udvarán két bohókás emu várja a látogatókat.


Titkok kertje

Egy kellemes arborétumi séta után izgalmas próbatétel családok, baráti társaságok számára. A logikai és ügyességi feladatok megoldásával megfejthető az elvarázsolt kert titka, a természet üzenete. A résztvevő csapat létszáma egy-egy játék esetén 2-6 fő lehet, a játék időtartama 60 perc. Bejelentkezés, időpontfoglalás: 70/547-2986


Foglalkoztató játékok

A bejárathoz közeli burkolt utak mentén érdekes szabadtéri játékok találhatók. Megjelenik itt a kerti babaház, a lengőteke, a sakk- és malompálya, a torpedó, valamint a gyufás fejtörő. Nyári melegben a hűsölést egy kis szökőkút szolgálja.
A mosdóhoz kapcsolódva helyezkedik el a beltéri foglalkoztató. A fűthető, így télen is használható foglalkoztató szoba alkalmas kiscsoportos foglalkozások és rendezvények lebonyolítására. Itt óvodások és kisiskolások számára kínálunk programokat, amelyekkel kapcsolatban elérhetőségeinken lehet érdeklődni és bejelentkezni.
Az épület és a hozzá kapcsolódó egységek kiválóan alkalmasak szülinapi party-k és zsúrok megrendezésére is. A terem kibérléséhez szintén külön egyeztetés szükséges.Kapcsolódó programok

Sétahajózás

A hajóút során megismerkedhetnek a Történelmi Magyarország közepét megjelölő emlékművel, a Bolza-család kastélyával, a Szarvasi Víziszínházzal, a Tiszántúl legnagyobb holtágával és számos egyéb ritkasággal. A teljes hajóút kb. 45 percet vesz igénybe.

Városnéző kisbusz

A Szarvason lévő 10+1 (sofőr) személyes elektromos kisbusz legközelebb menetrendszerűen 2017. június közepétől közlekedik, viszont addig is rendezvényekre, születésnapokra bérelhető megfelelő időjárási viszonyok mellett!

ÚTIRÁNY:
1. Vízi Színház (parkoló) - Szabadság utca - Béke utca - 2. Kossuth utca - Piac - 3. Napestig - Strand utca - Vasút utca - Deák Ferenc utca - Szabadság utca - Üdülő sétány - 4. Arborétum / Mini Magyarország - 5. Körös-Maros Nemzeti Park - 6. Vízi Színház (parkoló)

Jegyárak:
0-2,99 éves: Ingyenes
3-6 éves: 500 Ft
6 éves kortól teljes jegyár: 700 Ft

Bérlés ára: 9.500 Ft/óra

Bérlés esetén 3 nappal a bérlés előtt kérnénk az igényt leadni. Bérelni március elejétől október végéig lehet, ha az időjárás megfelelő.

Információ (Tourinform Iroda) 5540 Szarvas, Szabadság utca 32. (Árpád-köz, Zenepavilonnal szemben)
Telefon: +36-66/311-140
Telefon: +36-70/312-7903

A kisbusz csak megfelelő időjárási viszonyok között üzemel!

Nyári táborok
Az Arborétumban különböző témájú táborok lebonyolítására van lehetőség. Rendszeresen helyet kap itt a fafaragó és természetismereti tábor, az ifjú kertészek gólyatábora, valamint több művészeti alkotótábor is.

Természetbarát foglalkozások
Felnőttek és diákok számára egyaránt tarthatók olyan foglalkozások, amelyek a természet értékeinek felismerésére, azok megbecsülésére nevelnek. A foglalkozásokat szakemberek irányítják, a gyakorlati feladatokban a nyolc általános iskolai korosztályra, plusz egy idősebbekre kidolgozott feladatlap segít. E feladatlapok megvásárolhatók és tovább hasznosíthatók, hiszen otthoni feladatokkal is szolgálnak az érdeklődők számára.

A foglalkozások típusával, céljával, időtartamával kapcsolatban előzetes egyeztetés szükséges.

Szakmai napok, rendezvények
Értekezletek, kisebb konferenciák, tréningek, ballagási ebédek és esküvők lebonyolításának színhelye lehet az Arborétum, illetve az itt található rendezvényépület, amely 40-60 fő befogadására alkalmas. A rendezvény helyszín mellett a vendégházi szállás is igénybe vehető, amely összesen 16 főre kínál csendes éjszakát az Arborétum fái között.

Geocaching
A geocaching egy olyan kincskereső játék, amely ötvözi a modern technikát (GPS, Internet), a térképi ismereteket és a természetjárást.

Keresse Ön is az elrejtett ládát GPS vagy térkép segítségével.
A www.geocaching.hu oldalon a Szarvasi Arborétumra rákeresve érhetők el a geoláda koordinátái valamint térképe, továbbá itt tájékozódhat a játék szabályairól.
Geocaching igazolvánnyal rendelkezők kedvezményesen, diákjeggyel látogathatják az Arborétumot.

Koncertek, találkozók
Az Arborétum fenséges környezete egy-egy koncertnek és csoportos találkozónak. A Szarvasi Kamarazenekar minden évben, egyszer tavasszal és egyszer ősszel fellép itt, nem kis sikert aratva a látogatók körében.

Autós találkozók színtere az Arborétum parkolója.Esküvők, esküvői fotózás
Az Arborétum csodálatos növényállománya lenyűgöző háttere és témája lehet a természeti környezetben megrendezett esküvőknek és az esküvői képeknek. Szép napos időben, a virágzó fák között felbukkanó "ifjú pár" látványa örök emlék egy-egy jól sikerült képen. Az arborétumi esküvő és fotózás belépődíjhoz kötött tevékenység. A ceremóniák megszervezésével kapcsolatban érdeklődjön elérhetőségeinken.

www.pepikert.hu - 2008   |       |    a honlap készítői    |    látogatók száma: