Főoldal Történelem Tevékenységek Áruda Térkép Évgyűrű Programok Árak Megközelítés Kapcsolat Vendégkönyv Játék
Aktuális időjárás Szarvason Pártai Lucia ajánlásávalA Szarvasi Arborétum a Körösök völgyében fekszik, részben Szarvas város, részben Békésszentandrás nagyközség közigazgatási határában. Nyugatról a mezőtúri út, keletről pedig a Kákafoki-holtág határolja.

Tömegközlekedés tekintetében a város vonattal a Budapest-Békéscsaba vonal felől mezőtúri átszállással vagy Szeged felől orosházi átszállással közelíthető meg. Autóbusszal a Budapest-Kecskemét-Békéscsaba-Gyula vonalon vagy a környező településekről egyenes járattal. Az Arborétumhoz legközelebb eső buszmegállóban (44-es főúton a mezőtúri úti leágazásnál) csak a helyközi járatok állnak meg.

A Vasútállomás és az Autóbusz pályaudvar viszonylag messze esik az Arborétumtól, ezért javasolt a helyi járatok (autóbusz, elektromos kisbusz, kölcsönözhető kerékpár, lovas hintó, sétahajó) feltárása. A helyi-járatos autóbuszok menetrendjéről az Autóbusz pályaudvaron (tel.: 66-514-650), az egyéb - szezonálisan működő - járatokról a Tourinform Irodában (tel.: 66-311-140, email: info@korostourist.hu) lehet érdeklődni.

Csoportok számára lehetőség nyílik menetrenden kívüli helyi járatos busz igénylésére, melyről bővebb információt a 66-523-566 telefonszámon lehet kérni.

A Boglár sétahajó hétvégenként két időpontban vagy igény szerint látogatókat szállít az Arborétumba. Pontos információ a hajó üzemeltetőjétől kérhető: Székely János +36-70/323-6389

Személyautóval vagy autóbusszal az Arborétum bejárata előtti parkolóban lehet várakozni. A parkolás díjmentes, őrzés nincs!A városban elektromos kisbusz közlekedik, idegenforgalmi szezonban menetrendszerűen, amellyel az Arborétum is elérhető.
Útirány: 1. Vízi Színház (parkoló) - Szabadság utca - Béke utca - 2. Kossuth utca - Piac - 3. Napestig - Strand utca - Vasút utca - Deák Ferenc utca - Szabadság utca - Üdülő sétány - 4. Arborétum / Mini Magyarország - 5. Körös-Maros Nemzeti Park - 6. Vízi Színház (parkoló)
A pontos menetrendről érdemes előre tájékozódni az alábbi elérhetőségeken:
Tourinform Iroda 5540 Szarvas, Szabadság utca 32.
Telefon: +36-66/311-140 vagy +36-70/312-7903


A kerékpárral érkezők számára a bejáratnál kerékpártároló található. Az Arborétum területe csak gyalogosan járható!


Google Maps
www.pepikert.hu - 2008   |       |    a honlap készítői    |    látogatók száma: