Főoldal Történelem Tevékenységek Áruda Térkép Évgyűrű Programok Árak Megközelítés Kapcsolat Vendégkönyv Játék
Aktuális időjárás Szarvason Pártai Lucia ajánlásávalA kerttörténeti kutatás

2009-02-02 13:12:00

A pályázat egyik legnagyobb eleme az élőhelyfejlesztés, amely a teljes védett természeti területre, összesen 45 ha-ra kiterjed. A pályázat tervezési részében össze kell állítani azt a fejlesztési tervet, amely növényfoltokra, -csoportokra és az értékes szoliter egyedekre meghatározza a beavatkozások nagyságát és módjait.

A fejlesztési terv megalapozásához szükség van arra a pontos kerttörténeti kutatásra, amely részletesen feltárja az Arborétum múltját a Bolza-féle tervektől, a különböző kertészek és tulajdonosok beavatkozásain túl a mai napig zajló tevékenységekig.

A kerttörténeti kutatás elkészült, kivonatos része hamarosan fölkerül a honlap főoldalán olvasható történeti részbe.

A fejlesztési terv alapjait szolgálja még az a geodéziai felmérés is, mely felmérés során alappontok bemérésére, a növényfoltok határainak meghúzására, valamint a szoliter növények pontos helyének meghatározására került sor. A felmérés eredménye egy olyan térképi fedvény, amely egy mögöttes atribútum táblázatban tartalmazza az egyes pontok koordinátáit és magassági pontjait. A fejlesztési tervben ez az adatsor bővül úgy, hogy az egyes területeken szükséges beavatkozásokat a jelenlegi állapot tükrében jeleníti majd meg.

<<Vissza


www.pepikert.hu - 2008   |       |    a honlap készítői    |    látogatók száma: