Főoldal Történelem Tevékenységek Áruda Térkép Évgyűrű Programok Árak Megközelítés Kapcsolat Vendégkönyv Játék
Aktuális időjárás Szarvason Pártai Lucia ajánlásávalTavaszi és nyári életképek

2017-05-04 16:32:00

Sok-sok esemény történt tavasszal és nyáron a Pepi-kert csodálatos fái alatt. Nézzünk át, mik is voltak ezek!

A tavaszi szorgos hangyák napján több száz gyerek és az őket kísérő pedagógusok vidáman végezték azt az önkéntes munkát, amit ezúton is köszönünk nekik, hiszen hozzájárultak ahoz, hogy rendezett állapotú kert várja a látogatókat.

Március 22-23-án a Víz- és Meteorológiai Világnaphoz kapcsolódva, a "Zöldülő lábnyomokon" pályázati program keretében előadás és terepi bemutató zajlott.

A rendezvényeken Pártai Lucia meteorológus volt a segítségünkre.

A programok sorozatában felújítási munkálatok is folytak, szintén azért, hogy a kert minden szegletében széppé és rendezetté váljon. Felújításra került a büfé épülete, ahol az idéntől már meleg étel is fogyasztható, valamint átalakításon esett át a Titkok kertje kiszabadulós játék vadszőlővel befutott épülete. A ház egy terasszal bővült, ami az első lépése annak, hogy a játék kültéri helyszíne kialakuljon. A tervek szerint nyár végén már ott is lehet játszani.

       

Eljött a Húsvét! A négy nap alatt több, mint hétezer látogató kirándult az Arborétum területére. Nagypénteken megnyitásra került a Tündöklő kövek kiállítás Zsombori Árpád képzőművész alkotásaival.

   

Szombaton sokan játszottak velünk. Megkeresték az elrejtett matricákat, amelyekből sokszínű alkotások születtek. A legfiatalabb alkotó két éves csemete, a legidősebb 61 éves nagymama volt. Az alkotásokból kiállítást rendeztünk a Vendégháznál, ahol vasárnap és hétfőn nyuszikkal és egyéb meglepetésekkel lehetett találkozni.

   

A Kikötőbenmegjelent új hajó, a Boglár besegít abban, hogy minden sétahajózni vágyó látogató meg tudja nézni Szarvas Város Körös parti látványosságait.

 Április 22-én a Föld Napján a "Zöldülő lábnyomokon" pályázat projektzáró rendezvényére sokan érkeztek. A programokat bemutató előadás és díjkiosztó után szakvezetéssel egybekötött túrán lehetett résztvenni, valamint a helyi hagyományőrzők által készített termékeket megnézni, megkóstolni.

Szokás szerint Anyák Napján (május 7.) muzsikált nekünk a Szarvasi Kamarazenekar. Az időjárás ismét kedvezett a koncertnek, hiszen az eső akkor állt el, amikor megérkeztek a zenészek. A lelkes közönség főleg a törzsvendégekből állt.

Pepi manó meséit könyv formájában sikerült kiadni. A bemutató május 26-án volt.

       

A Szarvasi Regattán a szarvasi csapat első helyezést ért el. A bajnokok hajójában hallgatók és oktatók húzták a vizet. A kis csapat nagy lelkesedése vezetett a dobogó legfelső fokára, hiszen a döntőben még a Testnevelési Egyetem csapatát is legyőzték.

A nyári táborok programjai június közepétől az egész nyarat felölelték. A gyerekkacajtól visszhangzó kertben a látogatók száma is jelentős volt ebben az évben.

   

Minden látogatót szeretettel várunk a nyári időszakban is, hiszen a Szarvasi Arborétum mindig, minden évszakban és időben szép!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

<<Vissza


www.pepikert.hu - 2008   |       |    a honlap készítői    |    látogatók száma: