Főoldal Történelem Tevékenységek Áruda Térkép Évgyűrű Programok Árak Megközelítés Kapcsolat Vendégkönyv Játék
Aktuális időjárás Szarvason Pártai Lucia ajánlásávalNyitórendezvény

2013-11-07 12:24:00

 KEOP-3 1 3/2F/09-11-2011-0005

Szarvasi Arborétum fejlesztése 2. (Szarvasi Arborétum élő génbank rekonstrukciója, felújítása, bővítéséhez kapcsolódó fejlesztések)
Pályázat nyitókonferencia
2013. november 6.
 
 
A gyűjteményes növénykertek számára kiírt pályázat második fordulójára is sikeresen pályázott a Szarvasi Arborétum.
A projekt vezérfonala a génbankos növények pótlása és egyedi ápolása, élőhelyfejlesztés, de több olyan projektelem van, amely az előző, már lezárt pályázati program folytatása, így pl. a 11 hektáron kiépült és jól működő öntözőrendszer bővítése 6 hektárral, valamint azok az élőhelyfejlesztési beavatkozások, amelyek a gyűjtemény bővítésére irányulnak.
E mellett jelentős tételt alkot az építési jellegű munka, amit egy bontási fázis is megelőz. Felszámolásra kerülnek a régóta használaton kívül lévő épületek és építmények, amelyek látványa elsősorban a bejárat környékén zavaró és cserére kerül a teljes kerítés, amely a partvédelmi mű és a bejárati beton alapú kerítésrész kivételével mintegy 3 Km hosszon megvalósul majd.
Felújításra kerül az üvegházhoz kapcsolódó konténertelep, valamint megvalósulnak azok a kiegészítések, amelyek még az üvegházban és a növényék „kiszoktatását” segítő helyszínen, a konténertelepen alkotnak majd teljes egészet és megalapozzák azt a jól működő szaporítási rendszert, amely így bemutatható és igényes megjelenésű lesz.
Fontos elem a bemutatás, amelyet 1200 taxon egyedi táblás megjelölése, számos tájékoztató tábla kihelyezése és több kiadvány megjelentetése szolgál.
A 100%-os finanszírozás támogatási összege: 116.525.465 Ft
A projekt befejezése 2014. május 31-el várható.
 
A nyitókonferenciára 2013. november 6-án került sor az Arborétum Vendégházában. Az igazgató egy rövid előadásban bemutatta az Arborétum jelenleg futó pályázatait, majd e pályázat projektelemeit részletezte. Az előadást hozzászólások és egy szép őszi területbejárás követte.
<<Vissza


www.pepikert.hu - 2008   |       |    a honlap készítői    |    látogatók száma: