Főoldal Történelem Tevékenységek Áruda Térkép Évgyűrű Programok Árak Megközelítés Kapcsolat Vendégkönyv Játék












Aktuális időjárás Szarvason Pártai Lucia ajánlásával



Beszámoló az Európai Összefogás Napjáról

2013-11-07 12:05:00

 

Beszámoló a BCE Szarvasi Arborétumban rendezett programról
 
2013. október 18-19-én az Európai Együttműködési Naphoz kapcsolódva rendeztük meg a Szorgos hangyák napját az Arborétumban. A program célja volt, hogy a társadalom felé meg tudjuk mutatni az egyes nemzetek együttműködéséből, közös pályázati programjaiból megvalósuló fejlesztéseket, így a mi HURO pályázatunk beruházásait.
Pénteken elsősorban iskolásokat vártunk, szombaton pedig a civil szervezetek képviselőit egy jó hangulatú közös munkára.
Október 18-án délelőtt a Szlovák Általános Iskola harmadik és negyedik osztályos diákjai voltak nálunk három kísérővel, összesen hatvanhatan. Ők a Parkerdőn dolgoztak. A 2014 tavaszán megnyitni kívánt Parkerdő nagy volumenű munkáit tavasszal már elvégeztük a pályázati támogatásból, most az utómunkálatok zajlanak, valamint a szépítgetés, az apró ágak gyűjtése, feldolgozása. A gyerekek kb. három órás munka után bejárták a Parkerdőt, miközben tájékoztatást kaptak az arborétumi újdonságokról.
   
 
Késő délelőtt érkeztek a Körös Klub Természetbarát Egyesület képviselői Békéscsabáról. Először megtekintették a HURO támogatásból vásárolt kertészeti gépeinket, majd egy korábbi pályázatból megvalósult új üvegházat és a megújuló energiára épülő fűtési rendszert. Látogatásuk végén botanikai túrán vettek részt a kertben.
 
Délután a Benka Gyula Általános Iskola osztályai érkeztek, ki gyalog, ki kerékpárral. Őket a feltámadt szél és a kedvezőtlen meteorológiai előrejelzés miatt inkább a kert sétaúthálózatán vezettük, így elsősorban az utak mentén lévő ágakat, szemetet gyűjtötték. A nap fontosságáról az igazgató adott interjút a Rádió Szarvas képviselőjének. Az adás az elkövetkező napokban többször lejátszásra került. Szombaton a Baráti Kör, Szarvas egyik legjelentősebb társadalmi szervezetének tagjai tevékenykedtek a kertben, ágakat gyűjtöttek kupacokra, valamint megtekintették az egyes beruházási helyszíneket. Hozzájuk csatlakozott egy-két városi polgár, akik jókedvű délelőttöt töltöttek az Arborétumban. A kis csapat munkáját a Körös TV közvetítette a térség felé az igazgató nyilatkozatával és a pályázati elemek aktuális alakulásával.
 


 


 





<<Vissza


www.pepikert.hu - 2008   |       |    a honlap készítői    |    látogatók száma: