Főoldal Történelem Tevékenységek Áruda Térkép Évgyűrű Programok Árak Megközelítés Kapcsolat Vendégkönyv Játék
Aktuális időjárás Szarvason Pártai Lucia ajánlásával 
Írjon üzenetet a vendégkönyvbe!
Köszönettel vesszük ha leírja pozitív vagy kritikai jellegű véleményét, illetve várjuk kérdéseit, amit megválaszolunk emailben vagy itt a vendégkönyvben.
Név:
Email:
Üzenet:
 


Gallai Beáta    [beus.gall@&citromail.hu]2011-09-21 18:44
Gyönyörű a kert gratula! A pávák nagyon jó fejek főleg a fehér :)


Kiss Andrea    [kiss.andrea1225@gmail.com]2011-08-24 08:25
Kedves mindenki!

Nemrég jártunk a "kis" családdal az arborétumban, hihetetlenül gyönyörű volt, habár nálunk is van,de össze sem lehet hasonlítani a kettőt, borzasztó szimpatikus,hogy még,ha csak pórázzal is ,de lehet bevinni kutyát. Minden gyönyörű volt, a növények, nagyon sok az árnyékos hely,ami ebben a melegben jól jött. Segítőkészek az ott dolgozók, és a sétahajó valami fantasztikusan sikerült, hihetetlen nagy tudású Demeter István hajóskapitány. Szuper a humora, aki ellátogat ide, ne hagyja ki a hajókázást, mert megéri. Csupán egyetlen dolog húzta vissza kicsit a hangulatot, a hajókázás közben
kicsit sok volt a politika,ami szerintem nem tartozik szorosan a tárlatvezetéshez. De ettől függetlenül megéri elmenni, mi biztosan vissza megyünk még az ősszel .
Köszönjük a csodás élményt:)


Somlyai Márta    [marta.somlyai@pepikert.hu]2011-08-23 09:16
Kedves Ilikó!
A kert összesített, aktuális fajjegyzékén jelenleg is dolgozunk. Reményeink szerint a közeljövőben egy arborétumi kiadványban meg is jelentetjük. Amíg ez nem készül el, a következő kiadványokat ajánlanám figyelmébe:
Bauecker A. (1982): A szarvasi arborétum
Fekete I. (1989):Pepi-kert
Az ezekben a kiadványokban található listák már kissé elavultak.
Amennyiben kutatási céllal érdeklődik, kérem vegye fel velünk a kapcsolatot személyesen.
Üdvözlettel: Somlyai Márta


Sipos Ildikó    [sipos.ildiko2@gmail.com]2011-08-21 12:26
Tisztelt Cím! Szeretném megkérdezni, hogy hol található egy lista az arborétum által gondozott növények, fák gyűjteményéről? Köszönettel: SI


Dr. Hanyecz Katalin    [katalin.hanyecz@pepikert.hu]2011-08-11 09:21
Kedves Ceglédi Anna!
Jelenleg még nem vagyunk üdülési csekk elfogadó hely, a belépőket a portán tudják megvásárolni. A Katalin II. sétahajót Demeter István vállalkozó üzemelteti, érdemes vele időpontot egyeztetni. A telefonszáma: 20/230-4890.
Szép kirándulást kívánok!
Dr. Hanyecz Katalin


Ceglédi Anna    [nusiposta@gmail.com]2011-08-11 08:42
Tisztelt Üzemeltetők!

Érdeklődni szeretnék, hogy üdülési csekkel lehet-e fizetni a belépőket, illetve a hajókirándulást?
Mikor szokott indulni a hajó?
Válaszát köszönöm!


Szabó Anikó    [aniko.szabo@pepikert.hu]2011-08-09 10:51
Tisztelt Ferenczy Tamás!

Az Arborétum egész területén a Büfé kerthelyisége a dohányzásra kijelölt terület, máshol nem lehet rágyújtani a parkban.
Az interneten jelenleg a házirend még nincs feltüntetve, de a Bejárat melletti hirdetőtáblán elhelyezett információ a látogatók segítségére szolgálnak, hogy mit szabad és mit tilos csinálni a parkban.
Tisztelettel: Szabó Anikó


Ferenczy Tamás    [t.f.ritinel@gmail.com]2011-08-09 10:17
Tisztelt üzemeltetők!

Érdeklődni szeretnék, hogy a park házirendjét az interneten meg lehet találni valahol? Érdekelne például, hogy a kert területén (természetesen a tisztaság maximális megtartása mellett) lehet-e dohányozni?


istenes dorottya    [istens007@gmail.com]2011-08-07 11:38
Tisztelt Olvasók!
Sajnos van Kovács Nándor úrnak igazsága a tájékoztatást illetően, a portán a ... bolt térképes reklámja helyett valóban adhatnának a jegyhez, akár szóbeli eligazítást is. Én azt is hiányoltam, hogy egyetlen mammut ősfán sem volt a kora feltüntetve. A több hektáros területen 1, azaz 1 táblát láttunk: Kikötő jobbra, mammutfenyők balra. De ettől függetlenül remekül éreztük magunkat, gyönyörű volt minden.

Külön szeretném megemlíteni, hogy a büfében volt igazi jeges kávé.

Mindenkinek javaslom, h mielőtt ellátogat az Arborétumba, tájékozódjon. A sétahajó 14 órakor indul.

Üdv.,
dorottya


sztojka diána    [szd98@freemail.hu]2011-07-23 14:25
érdekes,szépDr. Hanyecz Katalin    [katalin.hanyecz@pepikert.hu]2011-07-22 09:32
Tisztelt Uram!
Sajnálom, hogy félreértette válaszomat. Egyáltalán nem akarok kibújni hibáink és hiányosságaink nyilvános bemutatása elől. Gondoltam személyesen esetleg segíthetne nekünk.
Tisztelettel: Dr. Hanyecz Katalin


Kovács Nándor     [knandika@gmail.com]]2011-07-21 20:47
Tisztelt Dr. Hanyecz Katalin!
Gondolkodtam rajta, hogy e-mailt írjak-e inkább, de úgy döntöttem, itt válaszolok, és ezzel a hozzászólásommal be is fejeztem a témát.
Én elhiszem, hogy önök sokat tesznek és, ha lehetőségeik engednék többet is tennének a kert szépüléséért. DE! - amennyiben ön valahol nem azt a szolgáltatást kapja, amit elvárt volna a pénzéért(még, ha az az összeg tegyük föl relatíve nem is olyan magas), gondolom nem egy üzemlátogatásra invitáló választ várna esetleges reklamációja után. Amennyiben rossz kenyeret vásárol, nem kíváncsi a pékek szociális problémáira.
Ezen felül: az általam felvetett \"hiányosságok\", úgy gondolom nagy részben könnyen pótolhatóak lennének. Mivel látogatói tájékoztató már van, a kiegészítése pl. a konyhakerttel kapcsolatban nem olyan rettentő nagy feladat, és költség. A növények jelölése sem hinném, hogy anyagilag tönkretennék az arborétumot. Képzelje magát egy kiállításra, ahol a festményeket mindenféle jelölés nélkül tennék közzé. A portai dolgozó felvilágosított, hogy igazából a kert egészét kell nézni az a szépsége, de ez egy kicsit sánta, mert a tájékoztatás szerint több, mint ezer fa fajta található a parkban, ezért ezeket megtatálni nehéz jelölések nélkül.
Mint jeleztem nem kívánok tovább foglalkozni a témával, és jelenleg nincs rá mód, hogy a meghívásának eleget tudnék tenni. A válaszomat csak azért írtam, mert az Ön váaszát kissé lenézőnek és arrogánsnak itéltem meg, kis nagyképűséget is kiéreztem a felvetésekből, mert úgy gondolom a mai nehéz körülmények minden munkahelyen kemény munkát igényelnek a dolozóktól.
Tisztelettel: Kovács Nándor


Dr. Hanyecz Katalin    [katalin.hanyecz@pepikert.hu]2011-07-21 09:07
Tisztelt Kovács Nándor!
Köszönettel fogadjuk hozzászólását és véleményét. Ha ideje engedné megmutatnám, hogy mivel foglalkozunk nap, mint nap és mik a céljaink, amik felé - lehetőségeinkhez mérten - haladunk. Talán ötleteket is kapnánk, hogyan lehetne jobban csinálni.
Tisztelettel:
Dr. Hanyecz Katalin


Kovács Nándor    [knandika@gmail.com]2011-07-18 17:44
Tiszteletem!
Én is csatlakoznék az előző hozzászólóhoz, ugyanis ezek a fehér valamik nagyon undorítóak. Nem hiszem, hogy természetvédelmi terület ide, vagy oda, ne lehetne valamit tenni elleneük. Belépődíjas a kert látogatása ezért elvárnám, hogy lehetőség szerint normális körülmények között lehessen sétálni. Legalább valamilyen tájékoztatást kapnának a látogatók mielőtt megveszik a belépőt, hogy mire számítsanak, igaz, akkor lehet, hogy nem szaporítanák a bevételt.
Ha már a tájékoztatásnál tartunk azt is igen szegényesnek találom, az egész park terülertén. Konyhakerti gyűjtemény elnevezésnél fel kellene arra is hívni a figyelmet, hogy jelenleg semmi köze a konyhakerthez, és nem keresgélnék a látogatók. A pozitívum a bejárat átépítése a számomra, de valójábann az Arborétumnak teljes egészében igazodnia kellene a látogatók elvárásaihoz is.


Somlyai Márta    [marta.somlyai@pepikert.hu]2011-07-13 10:51
Kedves Zsófi!
Sajnálattal vesszük tudomásul, hogy rossz "szájízzel" távoztak az Arborétumból.
Az üvegház jelenleg nem látogatható, mert felújítás alatt áll. Teljesen ki van ürítve.
A kertben a növények pusztulás természetes folyamat. A nyomait természetesen igyekszünk eltüntetni.
A "borzalmas tetvek" amerikai lepkekabócák, amelyek ellepték a kertet, országszerte komoly problémát okoz ez a kártevő a parkokban. Sajnálatos módon mindent szeret, ezért tényleg nagyon sok növényen látszanak ugráló, fehér, pelyhes lárvái. A park természetvédelmi terület, ezért semmilyen vegyszerrel nem áll módunkban védekezni ellenük. Bízunk benne, hogy előbb utóbb valamelyik énekes madár rákap és megritkítja a kabócák bosszantóan felduzzadt állományát.
Az őszi lombszínekre kabócának nincs negatív hatása. Ha száraz hosszú ősz lesz, biztosan pazar színekben pompázik majd a kert. Talán tegyenek egy próbát. Hátha akkor majd jobban tetszik. Addigra a páva kölykök is felcseperednek kissé.


zSófi    [floricaca@freemail.hu]2011-07-12 17:35
helló arboretum.
a kert szép volt,de borzalmasan tetves!mundenhol csak levéltetvek,már viszketünk is!az üvegházba és a konyhakertbe se tudtunk bemenni,sehol semmi tájékoztató tábla, az egész kert nagyon lepusztult és kihalt volt!de a pávák cukik voltak!
reméljük, hamarosan változtatnak ezeken a dolgokon.
üdvözlettel:mi


porta    [porta@pepikert.hu]2011-07-09 15:33
Pórázon be lehet vinni kutyát az Arborétumba. A hajóról a +36 20 230 4890-es telefonszámon kell érdeklődni Demeter István kapitánynál.


"Sophie"    [dewdrop@citromail.hu]2011-07-08 11:42
T. Cím!
Kirándulást tervezünk Önökhöz a jövő héten (7 személy). Két mini méretű kutyusunk van, akiket vinnénk magunkkal. Kérdéseim: Bevihetők- e a kutyusok pórázon? Lehet-e hajókázni is velük együtt? Válaszukat előre is köszönöm. "Sophie"


Szabó Anikó    [aniko.szabo@pepikert.hu]2011-06-22 13:35
Tisztelt Sánta Zsolt!
Az Arborétum nem üdülési csekk elfogadó hely, csak készpénzzel tudnak fizetni. Látogatásukhoz kellemes kirándulóidőt kívánok.
Üdvözlettel: Szabó Anikó


sántazsolt    [zoldike666@citromail.hu]2011-06-22 12:44
Tisztelt Kovács Bálint!Holnap szeretnénk meglátogatni Arbarétumot,és szeretném megkérdezni,hogy üdölési cseket elfogadnak.Nagyonszép az arbarétum nésztem a interneten,és megtetszet.Kérem szépen értesítsenek hogy elfogadják e a üdölésicseket.Elöre is köszönöm. Sánta ZSolt.


Lapozás: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28

www.pepikert.hu - 2008   |       |    a honlap készítői    |    látogatók száma: